söndag 10 augusti 2014

Gryckens klara vatten...

Klacklandets badplats, Stjärnsund, Hedemora kommun
Ett av baden vid Grycken – kanske det bästa – är bryggan vid sommarstugeområdet Klacklandet i Stjärnsund. Som alltid när du besöker en badplats som sköts privat ska du anpassa dig efter övriga badares önskemål. Det är de som ser till att det är så här fint!

Edsken-Fullen-Grycken är ett sjösystem med utmärkt vatten, fina vyer och bra utflyktsmål. Du kan parkera vid kyrkan, och efter högmässan eller marknaden ta en skogsstig mot badplatsen. 

Dykning är förbjuden, men med cirka 1.5 meters djup så går det bra. Simma bara inte nedåt! Grycken har fått sitt namn efter sina grynnor, det vill säga grund och stenar, och det är inget skämt. Därför är det härligt att snorkla över det beväxta och omväxlande undervattenslandskapet. För att var en insjö är det mycket bra sikt. 
Om du istället håller du huvudet ovanför ytan ser du in mot klippstranden eller ut mot öarna. Kanske passerar en häger eller fiskgjuse, ett gäng kanotister eller den vita Elise, före detta lastdragfartyg, på en av sina turer med turister.
Plus: allt du drömmer om under vinterkvällarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar