fredag 2 november 2018

Japansk söderhavsöJapan är ett avlångt land som rymmer mycket. Apor som badar i snö, och nordbor som snorklar på söderhavsöar. En sådan ö i Stilla havet, eller Östkinesiska sjön, är Tokashiki.. Det tar en halvtimme att komma dit med bärplansbåt från Okinawa. Här finns utmärkta stränder och hotell som är gjorda för bad, dykning och paddling – och inte mycket annat.
     I oktober ska regntiden vara över, men under vår första dag föll ett tätt, tungt regn så att vattnet kyligt och sanden klabbig. Dagen efter var det fortfarande mulet, men vattnet höll nog cirka +23’. Snorkel, cyklop, simfenor och flytväst hyrdes enkelt och billigt vid hotellstranden.
     Stranden består av fin ljus sand och miljarder små korallbitar, ett och annat snäckskal. Vattnet är ljust och mycket klart. Man väntar sig inte att få se så mycket här inne i bukten, men platsen är berömd för sina sköldpaddor. Just idag var de inte hemma, men vi såg mycket fina fiskar i gult, orange, violett och starkt svart-vitt som simmade mellan grågröna kullar av korall. 
Plus: Härlig snorkling
Minus: Ingen plats att lägga kläder och glasögon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar