onsdag 23 december 2015

Vinterbadare i Maserhallen


När Maserhallen byggdes någon gång på sent 1960-tal var den Borlänges stolthet; en av Sveriges modernaste och snyggaste sporthallar.
     För att behålla stoltheten har staden då och då under decennierna lyft sin sporthall. Med all rätt är det äventyrsbadet Aqua Nova som lockar mest.  
Här finns allt du väntar dig. Behagligt varmt i vattnet, och självklart finns barnbassäng, bubbelbad och klättervägg. Här finns också flera små vattenfall, sprutande vattenmassage, en vildfors med bra fart och flera gupp, och väl tilltagna ytor (för att vara äventyrsbad) så du också har möjlighet att simma omkring.
Fors med gupp
Rutschbanorna är tre. En ovanligt lång familjevänlig bana där du kan åka i däck. En gnistrande turbo, brant som tusan på slutet. Den tredje kallas Svart hål, och där åkte jag aldrig eftersom jag redan slagit mig.
     Rutschbanor stoppar inte Badsäsong! Jo, förmodligen valde jag rätt. Pratade med en kollega, tjugo år yngre, som åkt den och sa att hon aldrig skulle göra om det.

Utomhusbassängen är helt underbar, stor och med viss ström. Du kan simma runt och se på stjärnorna, sitta på stenbänken och vifta med tårna i vinterluften, eller hålla fast i stenblocket och bara strömma.
God Jul från Maserhallen, Borlänge
Plus: Kommer du efter jobbet är där nästan inget folk
Minus: Besynnerliga in- och utgångar. Jag måste krypa under grinden fast jag hade kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar