måndag 27 juli 2015

Trappbad i MälardalenMälarens vatten är härligt, det har många konstaterat. I Hässelby nordväst om Stockholm finns flera badplatser. Du kan köra ned till Riddersviks gård, gå genom parken och ut på den långa träbrygga som fogats tätt intill klippan. 
Ett valv av eklöv
En kort promenad med ett mikroformat av Mälardalens härligheter; skrovliga granitklippor och lummiga lövträd. Bänkar och bord finns uppställda i några av skrevorna. Många föredrar att klättra upp på berget för att sola, om det nu är sol. Denna dag var inte badlämplig – men har du tänkt på att om det är +17’ i luften och +18’ i vattnet, då känns det ganska varmt. 
Närmast inåt land finns en traditionell brygga med badstege, men undvik den, för där är skuggigt och vattenvyn saknas.
     Istället går du fram till den trätrappa som finns på långbryggan, klättrar ned och kliver i på grunt vatten där stenarna är släta för fötterna - men hala! Insjötången är förrädisk, dock kan du balansera ettpar steg innan du lägger dig platt och simmar ut. Då har du en livlig fjärd med fullt ös i båttrafik och surfning framför dig!

Plus: Blomstergården utanför Riddersviks gård
Minus: Svallvågor efter båttrafik – passa klippstranden!

Badtrappa. Som du ser kom jag upp
Om du inte gillar att byta om på en motionsslinga för att klättra i trappor, då finns den förträffliga badplatsen. Googla på Hässelby strandbad för både aktuella foton och roligt historiska!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar