tisdag 23 december 2014

Julbad i Metropoolen, AvestaUtblåset från vattenrutschbanan. Bra broms!
Dagen före julafton var det traditionellt dags för årets stora skrubbning, antingen det behövdes eller ej. I vårt fall handlar det mera om att få rolig vattenlek. Det behövs.

Avestas Metropoolen har små trånga prång till omklädningsrum. Med 122 skåp och tio duschar blir det kö! Det är också lite märkligt att bastun (herr- dam- och ång-) har sin ingång från simhallen.
     Men badet är bra! Bortsett från sedvanlig bassäng med sim- och lekbanor finns en 78 meter lång vattenrutschbana där du får åka både på rygg och i däck; det senaste ger bästa farten. I anslutning till bassängen finns också en rondell med stark ström att strömma med i, ett vattenfall ovanför huvudet och en liten bubbelpool. Skönt att ligga på rygg, vila nacken mot kanten och flyta på bubblorna.
     Som på alla äventyrsbad sätts bubblor och strömmar på och av helt osystematiskt, så att du aldrig kan veta om det ska bli roligt eller inte. Och som vanligt är det bara barn som leker, och så du själv. De tittar lite, och låter ofta sextioåringar gå före. 

Ute är det nästan -10’ och skymning med pudersnö på parkeringen. Inne är det +31’ i luft och +29’ i vattnet. Det är härligt.  


Usla bilder - eftersom jag måste undvika alla badande

Plus: snyggt, med små broar
Minus: trångt överallt utom i badet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar