söndag 22 juni 2014

Västerhavet, Mellbystrand

HD vid Mellbystrand, Laholms kommun
Första gången jag såg havet var på den platta, sandiga Hallandskusten. Det var överväldigande. Badupplevelsen blev något i särklass, eftersom det var en mulen och blåsig sommar. På gummimadrasser surfade vi över grågröna vågdalar och slängdes ner under skummiga vågtoppar, kom upp igen och spottade salt. Eftersom det är långgrunt gick det nästan alltid att göra ett avstamp mot bottnen, men vädret ansågs dåligt och det var knappast några andra som badade. Ibland var det svårt att hitta tillbaka till familjens bo i dynerna mellan det sträva strandgräset.

Mellbystrands sandstrand är mycket lång, och här blåser ofta. Vid ett återbesök som vuxen en kylig dag gick jag inte ens i havet. Och det var, än en gång, inga badare. Som ni förstått var min familj inte van vid havet, och saknade den nödvändiga respekten för det.

Om man har tur med vädret och vindarna tror jag att Mellbystrand fortfarande är en simupplevelse för barn som inte är rädda för vatten. Det är betydligt mer gräs idag, och man kan självfallet ligga utsträckt på en filt och titta på havet, om man föredrar det. 
Plus: vågorna
Minus: vågorna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar