fredag 31 augusti 2018

Gör sig bättre från vägen!Svedbosjön, Grådö, Hedemora kommun
När du brakar förbi på riksväg 70 utanför Hedemora ser du ibland en badplats skymta lockande långt nedanför vägen, inåt Grådöhållet. Sedan är den bakom dig. Men om du istället av någon anledning befinner dig i Grådö, då kör du bara förbi mejeriet så kommer du dit. 
Det är skyltat med parkering för badgäster, och därifrån promenerar du tvärs över stallbacken i en hästgård och vidare mellan hästhagar tills du når den lilla sjön.


Den väldigt lilla sjön. Mer som en pöl. Badsäsong har absolut ingenting emot de små rundsjöarna mellan åsarna, men just den här håller på att växa igen. Badplatsen är utrustad med omklädningshytt, torrdass och dykflotte, men ingen har klippt gräset på sensommaren. Ännu mindre i vattnet, förstås. Det enda stället som är fritt från vass och insjötång är rakt ut från trappstegen, så du kan simma genom öppningen ut till dykflotten.
Bottnen består av multnande växtdelar och vattnet känns jolmigt fastän det denna dag är svalt.
I bryggans vinkel växer det bra!

Ska detta föreställa kommunal badplats, Hedemora kommun? Alla de byar som sköter sina bad själva, utan ett sandkorn från kommunen, håller mycket bättre ordning! 

Plus: Roligt att komma till ett ställe man sett så många gånger från vägen
Minus: Standarden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar