fredag 13 april 2018

Efter-jobbet-spa


På Maserhallen i Borlänge finns ett litet spa som kan bokas för vänner eller arbetskamrater. Det är i sin enkelhet ett behagligt ställe som ger valuta för pengarna.
Det finns tre bastur: vanlig, meditativ och ångbastu. I den vanliga bastun utförs viftningar: personalen slår med en handduk upp doftande ånga rätt på de badande. Första sittningen är det lavendelolja, den andra är det citrus. Ett kallt fotbad ingår, vilket behövs för att orka sitta still, och isbollar för att dra av hudceller.
Vilrummet mellan basturna, Maserhallen, Borlänge kommun
Den meditativa bastun är svalare och erbjuder fågelkvitter samt några färgade ljuspunkter. Trevligt men inte så märkvärdigt.
Ljusterapi, Maldiverna
Solrummet ger ljus- och ljudterapi i form av skarp belysning (minus (UV-strålar) och inspelade havsdyningar mot fondväggen från någon sydlig ö.Här lägger du ansiktsmask av jordgubbar samt gurka på ögonen. Det blir mer fnittrigt än avslappnande, men det går att äta jordgubbarna också.

Bubbelbadet ute på taket är en härlig upplevelse. Riktigt varmt vatten och starka strömmar så du får massage samtidigt som du tittar upp mot en blek vårhimmel och ett snöigt fält.
Nästa bastupass med viftning är det dags för hårinpackning i flytande honung, och kroppsrengöring med honung och salt som skrapar lagom mot trötta celler. Honungen är rätt besvärlig att tvätta ur håret efteråt, men sedan är det dags för sallad i en nätt, välordnad bar.
Sök jobb i Borlänge, så kan du gå hit efteråt!

Plus: Frukt, vatten och salta nötter ingår hela tiden
Minus: Vattnet i duscharna är för svalt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar