lördag 29 oktober 2016

Mysterium i höstgråttVi planerade för det i månader: bastuvärme och kallvatten! En hygglig granne var redo att låna ut sin fina vedeldade bastu, och vi gick dit åtminstone tre gånger och löste saker som: hur transporterar vi veden? var ställer vi bilen? var lägger vi kläderna? Vi testade till och med sjöbottnens hållfasthet, och turligt var det inte bara gyttja.Planerade tidpunkt också: sen eftermiddag, så att det går att fotografera och se var man sätter fötterna.

Dagen innan det planerade badet går vi dit för att sopa ur lite. Men då är bastun borta! Endast en brun rektangel på marken antyder att det någonsin funnits någon trevnad på denna plats.
Här står det inte någon bastu.
Ett kvarlämnat vindspel pinglar dystert i den grå eftermiddagen. Sjön slår sorgset mot strandstenen. De döda löven prasslar under fötterna. O granne, vad har du gjort?

Här har vi inte badat.
Vinterbadare är vi inte, inte sådana som går ned i isvak. Men att med hjälp av en bastu förlänga badsäsongen under senhöst eller vår, det är drömmen. Så nu återstår frågan: Känner du någon som lånar ut en sjönära bastu i södra Dalarna?

Plus: En god idé
Minus: som inte gick att genomföra

2 kommentarer:

  1. Hej, just hittat hit! Vad tråkigt att bastun var borta! Men roligt att jag upptäckte att det finns en till badblogg i världen. :-) Ett kul sammanträffande är att jag också var ute på ett välplanerat bad i södra Dalarna just den 29 oktober i höstas. Dock utan bastu! Var också länge inställd på att sådant var omöjligt men det funkar faktiskt ... Titta gärna in på min blogg!

    SvaraRadera
  2. Hej badvän! Tack för respons, ska kolla in din blogg också

    SvaraRadera