fredag 9 september 2016

Badtvång under sensäsongEn sensommarmorgon känns det inte längre som sommar. Rönnbärens röda blänker i djupet av granarnas mörker. Men håret måste du ändå tvätta. För att få upp värmen går du en promenad genom byn, joggar bitvis. Skuggorna ligger långa över grusvägarna. Det kan inte vara höst, det är bara augusti! Ändå känns det så svalt, så dolskt, så början av mörkret.
Du har lämnat handduk och shampo vid ån, så att du ska känna tvånget när du kommer tillbaka efter byrundan. 
Ån, Västerbyn, Hedemora kommun
Barnens kvarglömda leksaker brukar vara hoppfulla påminnelser om sommardagens glädje När du simmar omkring och plockar upp dem från bottnen är det större glädje än att finna en pokémon . Men idag visar de enbart att ingen är här.
Men håret måste du ändå tvätta. Du dyker i och hisnar, det är kallare än du trodde, efter den kalla natten knappa +18’, men när du nu är i så drar du shampo genom håret och sköljer i det kalla grågröna som är allt du har kvar av snabbt förlorad högsommar.

”Håll stövlarna leriga!” är friluftsmänniskornas motto för små barns upptäckarglädje i naturen. Här på Badsäsong säger vi envisa: Håll bryggorna våta!
 
Plus: Detta är svensk sommar, normalstandard
Minus: Detta är svensk sommar, normalstandard

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar